Zomerfeest

28 en 29 juni 2021

Op 28 en 29 juni hebben we het Zomerfeest met live muziek met #metzsander en 2 accordeonisten uit Top en Twel én een BBQ Beleefd. Wat een prachtige dagen! En wat hebben we genoten. Maandag volop zon en dinsdag wat bewolkt, maar dat mocht de pret niet drukken.  


Ook is Mahnaz geslaagd voor haar opleiding zorg en welzijn. In September komt ze weer voor niveau 3 specifieke doelgroepen #bedankt #zomer2021


Van zaaien komt.....

20 april 2021


Nu maar hopen op een goede oogst


Lente 2021

24 maart 2021

Vandaag de Lente mogen voelen en bewonderen genoten van de lammetjes bij Baukje Bosma


Nog even volhouden!

10 maart 2021


We zitten al meer dan een jaar in een lastige periode. de Corona besmettingen gaan wat heen en weer. Gelukkig zijn we er op de dagbesteding steeds goed doorheen gekomen en is het Corona onze gasten gelukkig allemaal bespaard gebleven. Vorig jaar hebben we een filmpje gemaakt om even lekker in beweging te komen. Doen jullie mee?

Lieve groet, Engelien

De Duofiets is er!

04 november 2020.
(Foto's en tekst: Henk van der Veer)

OPPENHUIZEN- Met in een onvervalst Snekers ‘jum siën mij de hele dach nyt wear’, heeft Rients Visser samen met een kleinzoon een elektrische duofiets van Dagbesteding Beleef Oppenhuizen in gebruik genomen.


“Een langverwachte elektrische duofiets”, vertelt Engelien Perridon van Dagbesteding Beleef uit Oppenhuizen.

“Een half jaar geleden zijn wij begonnen met het sparen van geld voor deze bijzondere fiets. Dat is onder andere gegaan via donaties. Onze eerste donateur was Rients Visser, hij is een van een onze gasten.  Visser moest noodgedwongen zijn eigen elektrische fiets verkopen en de opbrengst was meteen de eerste donatie voor de duofiets. Het heeft een grote impact op mensen wanneer ze zelf niet meer mogen autorijden en fietsen omdat het niet meer vertrouwd is.”

Vorstelijk startbedrag

“Na het startbedrag zijn we verdergegaan met sparen. Bij Beleef hebben we bloemhangers gemaakt, kaartenhouders die verkocht zijn. Via een Facebookactie kregen we ook donaties binnen. Dat was voor ons toch wel een beetje onverwacht dat we hele mooie bedragen bij konden schrijven. Vanuit de gemeente Súdwest-Fryslân ontvingen we een bijdrage van Stichting Fertier. Ook de Stichting Ouderen voor Ouderen schonken ook een geldbedrag. Binnen een halfjaar hadden we het benodigde bedrag van € 8000,- binnen.”

“De bedragen die we na aanschaf van de elektrische duofiets binnenkregen, zullen we besteden aan het onderhoud van de fiets, de verzekering en het onderdak”, besluit een enthousiaste Engelien.

Dagbesteding Beleef bestaat volgend jaar februari drie jaar en wordt gerund door Engelien Perridon, die eerder in verpleeghuisinstellingen werkte. Voordat Engelien met Beleef begon, werkte ze als persoonlijk begeleider in Tinga State in Sneek.

Naast Engelien dragen vrijwilligers hun gewaardeerde steentje bij aan het welzijn van de Beleef-gasten.

Dorpsbewoners mogen de fiets ook lenen tegen een kleine vergoeding, die dan weer gebruikt wordt voor het onderhoud van de tweewieler.

prev next

(Foto's en tekst: Henk van der Veer)


Herfst, herfst wat heb je te koop

Oktober 2020

Om een beetje in de herfst sfeer te komen hebben we prachtige pompoenen opgemaakt #buitengenieten


We zijn over de helft!

September 2020


Whoooooo, we zijn over de helft van het te sparen bedrag voor de duofiets! Bedankt familie, vrienden, collega’s, kennissen en iedereen die heeft bijgedragen. 

Het gespaarde bedrag voor de Duofiets staat nu op € 6.231,- euro! (29-10-2020) Mede dankzij een geweldige toezegging van Stichting Fertier. Deze Stichting geeft financiële ondersteuning
aan goede initiatieven.


Fertier Ontzettend bedankt! 


Nu komt de Duofiets wel heel dichtbij. Maar we zijn er nog niet. Hopelijk zijn er sponsoren die nog het laatste spreekwoordelijke ''duwtje in de rug'’ geven om de gasten van Dagbesteding Beleef nog deze zomer en najaar gebruik te kunnen laten maken van deze prachtige Duofiets


Een dag met een gouden randje!

25 juni 2020


Vandaag was het ook weer 1 met een gouden randje ❤️de mannen met mij en de schipper door de wateren van het mooie Top&Twel, en de vrouwen bleven in de tuin bij Beleef


Update landelijke richtlijn dagbesteding(en)

26 april 2020

De ontwikkelingen lijken gelukkig weer wat gunstiger te worden 
omtrent het Corona virus,  maar voorzichtigheid blijft geboden. 
Omdat het virus ons nog wel een tijdje zal bezig houden, hebben we een speciale pagina toegevoegd aan de website: Corona virus. 

Hier staan de laatste ontwikkelingen en richtlijnen die wij als Beleef nastreven. Als u op de onderstaande button drukt, komt u rechtstreeks op deze nieuwe pagina.

Dagbesteding Beleef gesloten i.v.m. het Corona virus!

17 maart 2020  

Het is Dagbesteding Beleef veel waard het Corona virus buiten de deur te houden, met ouderen als een kwetsbare groep.

Daarom volgt Beleef het advies van het kabinet op en nemen we het initiatief om de dagbesteding te sluiten tot wanneer nodig is.


Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.


BETREFFENDE HET CORONAVIRUS

10 maart 2020

Beleef Dagbesteding geopend, we blijven de situatie volgen.

Dagbesteding Beleef treft de volgende maatregelen om het Coronavirus te voorkomen:

We schudden geen handen.
We wassen onze handen vaak en goed met zeep.
We hoesten in de binnenkant van de elleboog.
We maken gebruik van papieren zakdoekjes.

We zijn alert op tekenen van ziekte, zoals koorts en klachten aan de luchtwegen.


BIJ DEZE VERSCHIJNSELEN ADVISEREN WIJ U OM THUIS TE BLIJVEN!!
WE VOLGEN HET NIEUWS EN DE RICHTLIJNEN VAN DE GGD EN HET RIVM

Bellen met de huisarts hoeft alleen als de klachten erger worden.
Vermijd grote groepen van meer dan 100 personen.
Ook moet het bezoek aan kwetsbare ouderen en zieken door iedereen worden beperkt.

We houden jullie hierbij op de hoogte.


Valentijn 

Februari 2020
Druk bezig voor mijn Valentijn. Al vinden onze gasten dit maar wat een Amerikaans overgewaaid commercieel gebeuren. Het is veel leuker de kleinere spontane attenties... een knuffel, arm om je heen of zo onverwacht een bosje. Voor de Super in Oppenhuizen een peperkoek versiert en nu maar hopen dat we spontaan in de prijzen vallen.

Fijne Valentijn!


Snookeren bij Beleef

Januari 2020


Onverwacht deze schenking van een hele aardige familie uit Uitwellingerga. Een prachtige Snooker tafel. We zullen hier veel plezier aan beleven. Bedankt!Verwen ochtend

Januari 2020

Twee dames van ROC de Friese Poort kwamen langs en hebben onze handen en nagels heerlijk verwend . Bedankt dames en bedankt ROC! 


Bey Bey december! 

December 2019


Bye Bye december 2019 !! Op een mooi, gezond en vele Beleef momenten in 2020Kerst- Inn

December 2019

Wat hebben we een mooie Kerst-Inn mogen vieren met ons allen. 


Onze tweede kerst gevierd bij Dagbesteding Beleef! Terugkijkend op hele mooie momenten. Met 1 dag begonnen in februari 2018 en in 2019 al 3 volle dagen. In het nieuwe jaar 2020 dan ook de vierde dag! 


Ik ben er best heel TROTS op wetende dat dit ook alleen mogelijk is met al mijn hulp van mijn lieve vrijwilligers. 


Proost op het nieuwe jaar vol belevenissen!


Lieve groet, Engelien.Beleef Dagbesteding in het Friesch Dagblad van 19 november 2019

20 november 2019

Op 19 november 2019 heeft er een mooi stuk in het Friesch Dagblad gestaan over Dagbesteding Beleef.

Hieronder het hele artikel afgebeeld.


Donatie van Galerie de Ganzerik

19 november 2019

Blij met de donatie van  150 euro, van Galerie de Ganzerik. De opbrengst van het ‘Boekenpotje’ was dit keer voor Beleef Dagbesteding. Hier hebben wij 2 mooie spellen van 'Specials voor de zorg' van gekocht. Namelijk een Mega Memory box en een Magnetisch motoriek bord. 

Heel erg bedankt!


De zomer van 2019 bij Beleef

1 september 2019


De zomer bij Beleef was er niet zo maar één!

Wat hebben we weer genoten van elkaar, het weer en alle leuke activiteiten die we gezamenlijk hebben gedaan. Lekker naar buiten met z'n allen erop uit! Veldbloemen plukken en daar de mooiste boeketten van gemaakt en dat onder een stralend mei zonnetje. 

Zo hebben we heerlijk bij Rufus gezeten onder het genot van een kop koffie met heerlijk gebak. Wat een mooie wereld is het daar zo aan het water. Ook mooi was de dag waarop we samen naar de Zorgboerderij Philadelphia in Oppenhuizen zijn gegaan. We kregen daar een rondleiding en hebben de jonge beesten mogen aaien en voeren. Daarna weer lekker smûk bezig bij Beleef. En er was het bezoek bij de familie Feenstra in Oppenhuizen, waar we letterlijk tussen de zonnebloemen in stonden en daar uiteraard prachtige bossen van hebben mogen maken. De dag dat de gasten vertelden met hun fotoboek erbij, vol overgave over hun verleden. Soms komt er dan een treurig moment voorbij, maar gelukkig hebben we vooral heel veel kunnen lachen met elkaar, prachtig om te zien dat de gasten zo genieten! Daar doen we het allemaal voor. 

Zomer, wat hebben we van je genoten met al je pracht en praal! Nu staat de herfst al weer aan de deur te kloppen en gaan we ons langzaam opmaken richting de winter. Dit zijn ook twee prachtige seizoenen om allerlei leuke activiteiten te doen. Hier gaan we binnenkort eerst maar eens over nadenken, genietend onder een kop koffie, terug kijkend op deze prachtige zomerse zomer bij Dagbesteding Beleef!


Dagbesteding Beleef in het Sneeker Nieuwsblad

20 mei 2019


Op 15 mei 2019 heeft er een mooi stuk in het Sneeker Nieuwsblad gestaan over Dagbesteding Beleef.

Onder het artikel staat de hele tekst.
Succesformule in Oppenhuizen laat mensen met geheugenproblemen weer stralen

 18 april 2019 om 08:52 uur

OPPENHUIZEN - Een woonhuis omgebouwd tot dagbesteding voor patiënten met geheugenproblen, midden in het Friese Oppenhuizen, blijkt een doorslaand succes. Gasten die er komen, fleuren zichtbaar op, net zoals hun partners en mantelzorgers. De belangstelling voor dagopvang ‘Beleef’ is in korte tijd dan ook flink gegroeid. Oprichtster Engelien Perridon - de Jager: ,,Ik weet uit ervaring dat onze gasten vaak veel langer thuis blijven wonen.”


De taxi is heilig voor Engelien. Al haar gasten worden gebracht en gehaald met een glimmende donkere mercedes of andere sjieke wagen - alsof ze op staatsbezoek gaan in plaats van naar de dagbesteding. De bussen met de naam van een zorginstelling erop vindt ze te confronterend voor haar gasten. ,,Ik wil het zo gewoon mogelijk houden. Dat je niet iedere dag de confrontatie hoeft aan te gaan met het anders worden...”

In 2017 besloten Engelien Perridon en haar man Marten de andere helft van hun twee-onder-een-kap woning in Oppenhuizen erbij te kopen, om daar een dagbesteding van te maken voor mensen met dementie, Alzheimer of andere geheugenproblemen. Engelien had haar sporen verdiend in de ouderenzorg en kwam steeds vaker met een gefrustreerd gevoel thuis. Veel dingen konden anders. Beter. Haar man stimuleerde haar om voor zichzelf te beginnen. Het resultaat is dagbesteding Beleef: een gezellig huis dat opvang biedt aan maximaal zes mensen per dag.

Behalve veel persoonlijke aandacht en gezelligheid krijgen de gasten van Beleef geheugentraining aangeboden. Vaak spelenderwijs, door middel van bijvoorbeeld een spelletje Memory met Engelien. Ook gaan ze regelmatig de deur uit voor een uitje. De lunch bestaat uit een gezonde, huisgemaakte maaltijd, en aan het einde van de dag worden de gasten weer met een taxi terug naar huis gebracht.

Opgetogen

En het werpt zijn vruchten af, is te zien op een woensdag in maart. De gasten, zes stuks in totaal, druppelen rond half tien binnen. Ze stappen met trots gezicht uit de taxi en lopen opgetogen de oprijlaan op. Binnen neemt een vrijwilligster de jassen aan. Beslagen brillen worden schoongemaakt, kleren nog even rechtgetrokken. Ze klappen elkaar op de rug en geven hier en daar een hug aan een andere gast. Op de lange tafel in het midden snijdt Engelien een zelfgebakken appeltaart aan. Er wordt gekletst en gelachen: de sfeer is top.

,,Ik geniet hiervan”, zegt gast Gerda. Ze komt sinds vorige maand drie dagen in de week naar dagbesteding Beleef. ,,Wat we doen de hele dag? Dat weet ik niet meer precies. Het is gewoon hartstikke gezellig.” Hoewel niet alle gasten zich de activiteiten kunnen herinneren, is wel degelijk een goed gevuld programma, blijkt uit de aanvullingen van Engelien. Creatieve activiteiten, geheugenspelletjes, wandelingetjes, een cursus mindfullness, een bezoek aan de boer uit het dorp die zijn nieuwe melkrobot wil showen. Engelien: ,,En binnenkort gaan we een dagje uit naar de bollenvelden in Noord Holland”.

De aanvragen voor dagbesteding Beleef zijn binnen enkele weken omhoog geschoten. Niet alleen de gasten, maar ook de mantelzorgers of thuiswonende partners varen er wel bij. Engelien: ,,Voor de gasten komt er structuur in de week en er worden weer sociale contacten opgebouwd. Maar wat ook heel belangrijk is: het thuisfront krijgt even tijd om weer nieuwe kracht op te doen. Zo houd je het thuiswonen gewoon veel langer vol.”

https://www.youtube.com/watch?v=OzbSG7Too8YAlzheimer Café Sneek

21 april 2019


Afgelopen week mochten we een presentatie geven over Beleef Dagbesteding in het Alzheimer Café te Sneek. Wat een opkomst, best spannend !

Maar we kunnen terug zien op een hele mooie avond.


(Dit filmpje laat zien hoe een dag eruit kan zien bij Beleef Dagbesteding.)


December bij Beleef 

14 januari 2019


Sinterklaas

Op 5 december kwam Sint en zijn Pieten ook even langs bij Beleef. Met zijn allen hebben de gasten gezongen uit volle borst. Cadeautjes en gedichten met veel lekkers erbij. We hebben genoten!

Kerst

Op 17 december kwamen de gasten, familieleden en de vrijwilligers bij ons langs voor een kerstbrunch.Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we een hele gezellige ochtend beleefd en kennis met elkaar gemaakt. Op naar een mooi 2019 !!

Oud en Nieuw

Voor de vogels bij Beleef kopjes gevuld met vet en vogelzaad, laat de kou maar komen. Gezelligheid om ons heen.

 

Prachtige oktober dag!

31 oktober 2018Ondanks het prachtige weer van de afgelopen dagen beginnen de Hersftkriebels al aardig op te spelen bij Beleef.

Vanmorgen hebben we weer heerlijk gewandeld door ons mooie prachtige Oppenhuizen. s'Middags hebben we heerlijke pastinaaksoep gemaakt en gegeten.

Daarna hebben we nog prachtige herfstlichtjes gemaakt om voor de komende periode het in de avond een beetje gezelliger te maken. Afsluitend hebben we een proost uitgebracht op deze mooie dag.Meesterlijk Sneekers

1 oktober 2018


Op 26 september zijn we met de gasten naar Meesterlijk Sneek geweest in het Atrium in Sneek. Wat ook weer een prachtige ervaring voor onze gasten van Beleef Dagbesteding, maar ook voor ons zelf.

Meesterlijk Sneekers verteld het verhaal van de beeldend kunstenares Imke Meester die haar hart aan Sneek heeft verpand. Een eerbetoon aan de Sneker samenleving waarin de mens centraal staat. 

Deze expositie is zo bijzonder dat het ook in een prachtig boek is vervaardigd. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn volgt hier een link waarop meer info staat (Bron) : http://atelierimkemeester.com/meesterlijk-sneekers... 

De gasten hebben weer een prachtige dag gehad.


Beautiful days!

13 juni 2018

Een van onze gasten wilde zo graag weer een keer naar Oranjewoud in Heerenveen. Zo gezegd zo gedaan. We hebben heerlijk koffie gedronken bij Hotel Tjaarda. Het gebak mocht daarbij niet ontbreken. :) Wat was het weer een hele mooie dag!


Park Heremastate

30 mei 2018


What a beautiful day. Gewandeld, jonge eenden gespot en de hond ‘Tommy' die zich helemaal heeft kunnen uitleven. Daarna picknick in het park Heremastate en natuurlijk, als afsluiter van de dag, ijs van de IJsfabriek uit Joure. En dat onder toezicht van Oom agent. Iedereen moe, maar voldaan!


Sociale markt in Sneek

1 juni 2018


Op 22 mei 2018 was er de sociale markt voor gecontracteerde zorgaanbieders voor de gemeente Súdwest Fryslân.

Het was voor het eerst dat Beleef Dagbesteding hieraan heeft deelgenomen. Best wel spannend hoor, maar wat heb ik weer leuke contacten op gedaan.


Wat een zonnige dag!

26 mei 2018

 

Zelfgemaakte wafels met slagroom en aardbeien, schilderen, de nageltjes weer in de lak, aan de slag met bloemzaad in de potten en gezellig koffie leuten en kletsen. 

Als dank kreeg ik een prachtig zelfgemaakt schilderwerk van een van onze gasten, deze komt in een lijst en krijgt een mooi plekje in Beleef!

Er zijn geen berichten om te worden weergegeven.