Kwaliteit


HKZ

Beleef Dagbesteding staat voor staat voor kwaliteit
Beleef dagbesteding is zich aan het voorbereiden voor de HKZ- certificering.  Dit houdt in dat de zorgverlening voldoet aan hoge kwaliteitseisen, opgesteld door de stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorg (HKZ).

 

Wat is HKZ
Het HKZ certificaat is vergelijkbaar met de ISO-eisen voor het bedrijfsleven. Wij willen dat onze klanten verzekerd zijn van professionele zorg en gekwalificeerde medewerkers.  De kwaliteitseisen worden vastgelegd in onze protocollen, procedures en werkinstructies. Twee keer per jaar worden deze getoetst of Beleef voldoet aan deze eisen. Toetsing gebeurt straks eens per jaar intern en eens per jaar door een extern bureau. Het ISO/HKZ kwaliteitssysteem vereist dat de organisatie continu werkt aan het verbeteren van de zorgverlening. Op die manier blijven we als organisatie scherp.


Eisen en normen van HKZ
HKZ stelt kwaliteits- en veiligheidsnormen op voor ruim 30 branches in Zorg en Welzijn. Dit gebeurt voor bijvoorbeeld apotheken, verpleeghuizen, verzorgingshuizen & thuiszorgorganisaties, kinderopvang en GGZ. Aan deze normen is het HKZ-keurmerk verbonden. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. (Bron: www.hkz.nl)


Hieronder treft u informatie over wat te doen bij eventuele klachten. Tevens treft u ook informatie over onze privacyverklaring.