Coronavirus 

Op basis van de richtlijnen van de Rijksoverheid, Veiligheidsregio en het RIVM heeft Dagbesteding Beleef de volgende veiligheidsmaatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Alleen cliënten en medewerkers mogen bij Beleef naar binnen en alleen onder de volgende veiligheidsmaatregelen:

Heeft u zelf (ook milde) ziekteverschijnselen? Blijf thuis!

·     Neusverkoudheid óf
·     loopneus óf
·     keelpijn óf
·     hoesten óf
·     benauwdheid óf
·     koortsachtig gevoel óf
·     koorts (38 graden Celsius of meer) óf
·     elk ander gevoel van ziek zijn, gevoel van malaise.

Heeft uw huisgenoot (ook milde) ziekteverschijnselen in combinatie met koorts of benauwdheid? Blijf thuis

Verder gelden de volgende maatregelen:

·     Houd voortdurend tenminste 1,5 meter afstand tot elkaar;
·     Was je handen regelmatig met zeep en water;
·     Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
·     Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct weg;
·     Schud geen handen, ofwel heb geen fysiek contact.


 Al onze deelnemers ontvangen deze aankondiging per mail en/of per brief ook via de post.


Coronavirus 

01-07-2020  

Dagbesteding

Het is fijn om iedereen weer welkom te heten bij Beleef. Wij draaien weer met 6 gasten per dag. Het risico op besmetting kunnen we niet geheel uitsluiten, omdat er te veel handelingen zijn waar onze gasten hulp bij nodig hebben waarbij we de 1,5 meter niet altijd kunnen waarborgen. Daarom gelden er sinds 1 juli 2020 uitzonderingen voor hulpbehoevenden en hun begeleiders, omdat het in sommige situaties moeilijk is om 1,5 meter afstand te houden. We hebben regelmatig contact met het RIVM en houden de richtlijnen van het RIVM aan.


Adviezen van het RIVM:

 

 • Geen handen schudden.
 • Vaak en goed handen wassen met zeep, ook maken we gebruik van desinfecterende handgel.
 • Hoesten in de binnenkant van de elleboog.
 • Maak gebruik van papieren zakdoekjes, géén katoenen.
 • Wees alert op tekenen van ziekte(koorts en klachten aan de luchtwegen), bij deze verschijnselen adviseren we u om thuis te blijven.
 • Mensen die verkoudheidsklachten hebben en dus hoesten, keelpijn of koorts hebben, moeten thuisblijven. Ook moeten ze sociaal contact met anderen vermijden.

Taxi Vervoer

Tijdens het vervoer geldt dat gasten zelf een mondkapje moeten dragen gedurende de autorit. De taxichauffeurs beschikken ook over beschermingsmiddelen, wassen vaak de handen en maken gebruik van desinfecterende handgel.


Coronavirus  

23-06-2020

Voor uitgebreide informatie omtrent het corona virus kunt u terecht op onderstaande link van het RIVM:  


https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/richtlijnen/2020/04/16/richtlijn-dagb...Coronavirus 

02-06-2020  Update landelijke richtlijn dagbesteding(en)

Graag houden we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het Coronavirus en wat dit betekent voor Dagbesteding Beleef.


Op 16 april heeft de overheid een landelijke richtlijn gepubliceerd voor dagbesteding voor kwetsbare ouderen in de thuissituatie. Deze richtlijn is erop gericht om mantelzorgers te ontlasten en verzwaring van de problematiek en/of crisissituaties zoveel mogelijk te voorkomen. Deze richtlijnen zijn de basis geweest voor het verder vervolg van de dagbesteding. In tussen zijn we verder in de tijd en zijn er een aantal aanpassingen in deze richtlijnen. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op.


Voor de huidige landelijke richtlijn, klik op onderstaande link:
https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/richtlijnen/2020/04/16/richtlijn-dagbesteding-en-dagopvang/Richtlijn+Dagbesteding+en+Dagopvang.pdf


Dagbesteding

Om de zorg Bij Dagbesteding Beleef veilig voort te kunnen zetten, zal dit er anders uitzien  dan we voorheen gewend zijn.  Wij volgen daarbij dan ook de adviezen van het RIVM. 

Dit ziet er als volgt uit voor Dagbesteding Beleef:

 • Met een groepsgrootte van maximaal 6 gasten is het mogelijk om samen te komen en/of de gasten te spreiden over de ruimte van Dagbesteding Beleef met begeleiding.
 • Kwetsbare ouderen die thuis wonen en geen verkoudheidsklachten hebben passend bij het Corona virus kunnen in principe naar de dagbesteding. Hierbij gelden wel de adviezen van het RIVM:
  • Gasten houden onderling ten minste een afstand van 1,5 meter;
  • Noodzakelijk lichamelijk contact kan, zoals het naar toilet helpen van een gast.
  • Als een huisgenoot (gezinslid) van de gast verkoudheidsklachten met koorts, en/of benauwdheid heeft, dan blijft de gast (deelnemer van de dagbesteding) thuis, ook als die geen klachten heeft. Bij alleen verkoudheidsklachten van een huisgenoot van de gast, mag de gast wel deelnemen;
  • Regelmatig handen wassen met water en zeep; er moet ook voldoende en goede gelegenheid zijn om dit te kunnen doen.
  • Hoesten en niezen in hun elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen;
 • In de praktijk is het veelal niet mogelijk om bij groepsvervoer aan de hygiëne adviezen van het RIVM te voldoen (1.5 meter afstand), dat betekent dat wij aan mantelzorgers/familieleden zoveel mogelijk vragen vervoer van en naar de dagbesteding te regelen. Ook zetten we de taxi's van van der Bles zoveel mogelijk in waarbij maximaal 2 deelnemers per rit gehaald en gebracht kunnen worden. De gasten dienen vooraf hun handen te desinfecteren en de chauffeur zal de gasten van achteren begeleiden bij het instappen in de taxi.
 • Wanneer gasten weer naar de Dagbesteding Beleef gaan komen, vragen wij om de verklaring ‘Deelname dagbesteding Beleef tijdens Corona uitbraak‘ te ondertekenen.
  Risico op besmetting kunnen we, ondanks alle maatregelen, niet geheel uitsluiten.

Het verdient uiteraard respect, waar de gast zelf of de wettelijk vertegenwoordiger het besluit neemt om de dagbesteding voorlopig niet te bezoeken. In deze situatie blijft Beleef contact houden met de gast en zijn/haar mantelzorger. Dan gaan we ook over op de ambulante ondersteuning.  


Ambulante ondersteuning

Gasten die niet naar Beleef kunnen komen of daar waar de gast zelf of de wettelijk vertegenwoordiger het besluit neemt om de dagbesteding voorlopig niet te bezoeken maar waar wel een verzwaring van de problematiek en/of crisissituatie of een overbelasting bij de mantelzorger dreigt, bieden wij een passend alternatief bij de behoefte van de gast en zijn/haar mantelzorger. Dit kan zijn dat wij bij de gast thuis komen om samen te wandelen of een andere activiteit samen met de gast uit gaan voeren. Beleef zal deze activiteiten verzorgen.

Neem gerust contact met ons op als we iets voor u kunnen betekenen.

Beleef Dagbesteding

Engelien Perridon